dimecres, 28 de setembre del 2011

la veritat ofen

Un individu, no direm senyor, anomenat Alessio Rastani, ha fet "saltar la banca" com dirien alguns. El seu crim, les seves paraules: "la crisi és un somni fet realitat per a aquells que volen fer diners"..."he estat tres anys somiant amb una recessió com aquesta"..."els governs no dirigeixen el món, el governa Goldman Sachs".....
Fins i tot la ministre d'economia espanyola ha dit: "es un immoral"...Em sembla que fin si tot el sr. Botín l'ha tractat de boig.
Bé, boig potser, immoral? per què? per especular?
No sabem que hi ha grans corporacions que inverteixen, sense ni tan sols posar un euro, a futurs, en coses com ara la fallida de Grècia? i que llavors s'encarreguen de potenciar les notícies per afavorir aquesta caiguda?. NO ho sabem o fem veure que no ho sabem.
Quan els individus de Moody's, Standard & Poors, etc. empreses privades nord americanes, llencen les seves ja famoses valoracions de països, empreses, quin es el seu criteri, la veritat o l'interès no sempre declarat dels seus socis. Però be que funcionen i ningú no els para. Quina veu creieu es mes influent avui, la de una d'aquestes agències o la d'un primer ministre europeu, el que sigui.
Des afortunadament avui i sempre el diner s'ha mogut sense respectar cap ètica, o creieu que el sr. Fainé o el sr. Botín diuen a la seva gent invertiu en ONG's o empreses èticament responsables. JO crec que inverteixen on creuen que poden guanyar diners i ningú no mira on.
Aquest individu senzillament ha volgut airejar una veritat des afortunadament massa certa i per això la crisi ens ha dut on som.
Recordeu que els qui la varen activar segueixen guanyant els seus sous mil.lionaris i ningú no els ha parat. Tenen noms i cognoms.
Be, algú ho ha dit ben alt, ara a veure qui el demanda per difamador o qui segueix tirar del fil fins a descobrir la veritat, em temo que ningú.
Jo, en el fons estic content, sembla que poc a poc la gent comença a expressar se amb llibertat. Ja nomes falta que la justícia actuï per investigar i castigar als delinqüents.
Ja es hora que la senyora justícia es tregui la bena dels ulls i miri el que passa al mon.