dissabte, 24 de setembre del 2011

Terroristes

Fa un parell de setmanes es va celebrar el 10è aniversari de l'atemptat de les torres bessones a Nova York.
S'ha escrit molt sobre aquell esdeveniment, s'han fet pel.lícules, una mica de tot com es propi dels Nord americans. No els hi puc recriminar, son un poble orgullós de si mateixos. Per algunes coses crec que son un poble admirable, per altres no tant. Però en qualsevol cas avui no vaig per aquí.
Aquell dia varen morir prop de 3.000 persones, tots ells gent del carrer, bombers, policies. 
S'ha considerat el "gran atemptat" contra el poble americà i es va penjar el retrat de Osama Bin Laden com el gran assassí per ser l'inductor d'aquest crim.
Poc després les portes eren obertes i la comunitat internacional veia normal encetar la guerra d'Irak. Casualitat?, conseqüència? necessitat?
Qui va instar aquesta guerra i quin era l'objectiu, venjança? o be hi havia altres interessos com els del sr. Rumsfeld, o el sr. Bush o el sr. Blair o fins i tot el pallasso del Aznar.
Quants morts hi ha hagut a la guerra d'Irak, aproximadament 110.000 a dia d'avui!!! si nomes comptem els Iraquians, es a dir no compto els soldats dels altres països que hi varen anar obligats o no.
3.000 contra 110.000, qui es mes terrorista?
El Bin Laden ho es sens dubte però els Bush, Blair, Aznar no ho son menys, pitjor encara perquè el primer ja ha pagat, el segon en canvi era a la celebració del aniversari, el tercer dona conferències on lluiex les seves excel.lències i el tercer encara no l'han tancat a cap manicomi.
Màxim respecte per els qui varen perdre la vida l'onze de setembre a Nova York, a ells i els seus familiars però també per els 110.000 que ningú no recorda fora de l'Irak, gent sense cara, sense llibres, sense pel.lícules, sense record.