divendres, 23 de desembre del 2011

de reis i reines

Un rei avui per què serveix? i una reina? i un parell de princeses? En època de crisi i en època de crisi un es pregunta de que serveix mantenir un anacronisme que no te cap valor afegit.
La meva generació ha crescut sota l'ombra d'un dictador que ens va col.locar un rei com a testament. Però es que darrera el seu moviment hi ha centenars d'anys d'història tots ells orientats a fer nos creure que la monarquia forma part de nosaltres i no es discuteix.
Jo, a data d'avui nomes conservaria tres reis: Melcior, Gaspar i Baltasar.
Son els únics que donen satisfacció, no cobren, nomes tenen amics, pensen sobretot en els mes necessitats i no esperen res a canvi.
La resta de monarques de tot el mon, tots ells, el millor lloc on poden ser es als museus d'història, ben guardadets.
Així ens alliberarem de reis i princeses i fins i tot de gendres.....
He llegit bastants llibres d'història i no he sigut capaç de trobar un rei que hagi fet res de bo per el seu poble tret que no sigui el propi "autobombo" que ells mateixos o els seus cronistes hagin pogut tenir. Em sembla que ni tan sols Lluís IX, rei de França, anomenat "Sant Lluís" no va ser cap sant.
No pretenc presentar me com anti monàrquic, sinó com pragmàtic ciutadà.
Amb tot el que costa una casa reial i altres despeses col.laterals imagineu quantes coses podrien dur els verdaders reis, els Reis Mags d'Orient a tota la gent que verdaderament ho necessita

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

De monarquies n’hi ha de diversos tipus però totes tenen la mateixa base: tot queda en família. Uns exemples agafats a l’atzar: a l’Orient Mitjà, Síria. A l’Orient llunyà, Corea del Nord. A Amèrica: Cuba. A Europa, Espanya. Fixa’t que tot són monarquies, amb aquest nom o amb un altre, que tenen l’origen en una dictadura. Curiós, no?
Ara bé, dius que de reis només se n’han de conservar tres. Jo penso que t’equivoques, i que se n’han de conservar quatre: els tres que dius i la reina d'Anglaterra, que les tradicions s’han de conservar. I a més el poble britànic no permetria que allò esdevingués una república. De gent estranya n’hi ha a tot arreu però s’ha de respectar.
Bon Nadal!

jordir ha dit...

ves per on, ella i sobretot el seu marit son dels primers que passaria per la guillotina però avui som en temps de festa així que respectaré el teu desitg