dimecres, 7 de desembre del 2011

pista de gel

He estat a Nova York els darrers dies i he pogut veure fins a tres pistes de gel: parc Bryant a la 42st, Rockefeller center i Central Park.
La gent feia cua a tots tres llocs per tenir la possibilitat de patinar. Les tres estan en lloc cèntrics, els "turistes" i fèiem el badoc, etc.
Els americans això en diuen una "win & win proposition", traduït al català seria "algo" aixi com una proposició on tothom hi guanya.
Mentre ho veia pensava en les ments privilegiades que discutien la conveniència de posar la pista de gel a la Plaça Catalunya.
Des afortunadament al nostre país sempre hem tingut aquest tipus de reacció davant la majoria d'idees innovadores. Hem de ser mes imaginatius, creatius i oberts de mires si volem que Catalunya sigui capdavanter. De vegades nomes copiant ja n'hi ha prou.
Raonament senzill, per que a NY en tenen fins a 3 nomes a Manhattan? per que hi ha molt de gel per els carrers? per que el sr. Rockefeller li agrada patinar davant de casa.....o potser per què resulta atraient per la gent, per les botigues del voltant i, en definitiva per NY.
Bé, perdoneu la ironia però algú ho havia dir.....

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Comentari d’un que s’hi fixa (o digues-li torracollons si vols):
Ja fa uns anys que vaig estar a NY per última vegada i a més a més això del patinatge no està fet per mi. Per altra banda el meu nivell d’anglès tampoc és com per tirar coets.
PERÒ... tu dius que la pista és a "la 42st", i jo penso que això és del tot impossible. O és a la 41st, o és a la 42nd, però “42” i “st” són incompatibles, seria equivalent a parlar d’un "desert frondós" o d’un “Zapatero de fiar”.

jordir ha dit...

ostres, filem prim!!!
però tens raó, 42nd es el correcte, com pots veure jo si que se patinar i no em fa falta el gel....