dissabte, 28 de gener del 2012

Hong Kong

Parlava en el meu post anterior de la porta d'entrada a Catalunya. Porta d'entrada i porta de sortida. Per què es important que una ciutat o un país disposi d'un aeroport important amb bones connexions internacionals e intercontinentals? Senzillament perquè la gent que viatja busca sempre les connexions mes fàcils i directes.
Fixeu vos que un dels primers requisits de tots els buscadors de vols es: nomes vols directes...
Sabeu el que son els brics? son els països mes destacats del que anomenen emergents, es a dir els qui tenen mes futur: Brasil, Índia, Rússia, Xina i Sud Àfrica.
Barcelona te una connexió amb Rio gràcies a Singapur Airlines i una amb Moscou amb Vueling i ja està. La resta requereix escala. L'únic vol directe a Àsia es Singapur amb Singapur Airlines.
No es pot pensar en un país de futur i competitiu si ni tan sols hi podem anar.
Com volem competir amb ciutats com Milà, Madrid, París, Frankfurt, Munich, Atenes, Istanbul, etc.....
Shanghai, Hong Kong, Tokio, Pequín, somnis que no sembla que siguin realitat a curt termini.
Com sempre, els altres creuen mes en nosaltres que nosaltres mateixos, Singapur Airlines, Pakistan Airlines, Qatar Airlines, cap d'aquí.
Hong Kong, la meva preferida al continent asiàtic, es una ciutat encisadora, plena de vida, 24 hores al dia, fàcil i amigable, plena d'olors i textures. Gent de tot el mon es barreja sense problema, en un terreny impossible per lo petit però que fa que tot estigui aprop.
HK es una ciutat oberta al carrer perquè els espais interiors son massa petits, la seva cuina impregna d'olors de tot tipus tots els racons dels carrers.
Llums de neó omplen els carrers i conformen un "skyline" reconegut a tot el mon que no em puc estar de fotografiar.
Jo, com milers de persones de Catalunya, seguiré anant any rere any a HK per motius de feina i seguiré parant a Doha o Zurich o Frankfurt o Singapur ja que no hi puc anar directament.
Ni hao.