dilluns, 2 de gener del 2012

un bon inici

Bé, ja hi tornem a ser un altre cop. La loteria no ens ha tret de la crisi i els àpats de Nadal ens han deixat un xic mes grassos del que estàvem.
Tots i som per fer front a un nou repte: el 2012.
Tots s'han afanyat a dir nos que el el 2012 serà pitjor que el 2011. Per què? perquè realment ho serà? perquè l'any passat tots varen començar dient que el 2011 seria millor any.
Be, tan se val, en qualsevol cas hem de passar el 2012 perquè no es pot saltar del 11 al 13, les regles del joc no ho permeten.
Jo que soc de tarannà optimista de tota la vida admeto que aquest cop he patit força perquè la "pujada" que es veu en aquest inici d'any sembla que sigui molt mes inclinada del que ja ha estat en els darrers anys i això, aquest cop, m'ha costat de digerir. Possiblement el fet no gens menyspreable que cada any soc un any menys jove hi deu ajudar.
Però avui, primer dia laborable del 2012, em sento be, capaç de fer front al que hagi de venir tot i confinat que les pitjors previsions no siguin tan dolentes, que poc a poc tots tornem a un cert estat de normalitat i tranquilitat.
Això si, m'agradaria que els bons desitjos i sobretot els esforços que tots estem fent no ajudin a tapar els excessos que altres han comès, la factura dels quals ara hem de pagar.
M'agradaria que a cadascun d'aquests "despilfarros" l'hi posem un nom i cognom perquè no ens oblidem d'aquí li devem el "favor", com ara l'edifici del 112 que tenim a Reus i que sembla que ens ha costat 30M€ i que està mig buit. Gràcies Sr. Boada, sembla que vostè es qui es va posar la medalla en el seu moment, oi? Des afortunadament no el podem acomiadar ni li podem descomptar, però com a mínim ens recordarem d'un dels culpables que ara siguem mes pobres per culpa d'uns gestors ineficients.
Bé, com deia, el 2012 ja es aquí i no val la pena plorar per el passat sinó mirar amb optimisme el futur i aprendre dels errors.
Recordem que si som capaços d'entendre que ens hem equivocat i veiem quins son aquests errors ens serà molt més fàcil no caure en els mateixos errors el proper cop.
Apa, bona feina.