dissabte, 28 de gener del 2012

spanair

"Es veia venir", oi que molts ho heu pensat o ho heu dit. Admeteu ho, es la reacció pròpia dels Catalans.
En sabem molt de prejutjar, de preveure i de dogmatitzar i sobretot de fer exaltació posterior per donar fe que nosaltres "ja ho veiem venir".
Ara be, on érem els Catalans a l'hora de construir una empresa estratègica per Catalunya i quan parlo dels Catalans em refereixo a aquelles empreses que sempre presumeixen de catalanitat, aquells empresaris que sempre son a les primeres files de tots els esdeveniments "socials", a tots aquells polítics que onegen la senyera quan no implica res.
Crec que lo de Spanair no es nomes una empresa mes que cau, es la prova de la manca d'unitat d'un país que no sap actuar com a tal. Aquí fem país protestant, plorant i demanant als atres que facin allò que nosaltres no farem.
El Prat es la porta d'entrada a Catalunya, es el primer referent i el darrer, es un motor bàsic i imprescindible per triomfar com a país. Fixeu vos com la Espe. ràpidament parla de Barajas com a primer element per justificar la instal.lació del que sigui a Madrid.
Hem perdut una gran oportunitat de trencar el monopoli de Madrid i ara ho tenim fotut. 
Star Alliance havia de ser la alternativa, via Spanair, per fer front a One World (Iberia, British).
Ara, en canvi, haurem de confiar en Vueling per fer aquesta feina. Vueling, dominada per Iberia, Vueling que es una low cost, Vueling que mai no ha tingut cap intenció de fer del Prat un hub i finalment Vueling, la que ara, a mes tindrà un soci per fer li la competència: Iberia Express, l'altre low cost d'Ibèria.
Per venir a Catalunya de fora d'Europa, lo normal es fer escala a un país normal, tret algunes honroses excepcions totes elles extranjeres.
On es La Caixa, on es Abertis, el Banc de Sabadell, tots els pro homes, on éreu, quan realment feia falta.
Ara plorarem tots perquè això si, plorar per el que hagués pogut ser i no serà.
I a Madrid tornaran a riure de lo tontos que som i es que tenen raó. Ells han ajudat a Ibèria de manera legal o il.legal, tan se val, han fet un gran aeroport i han tallat el creixement de tots els altres i ningú no ha dit res.
Pena de país.   

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

No me n’amago gens. Sóc un dels que deien "Es veia venir", fins i tot des d’abans de la catalanització d’Spanair. I per si quedaven dubtes avui he escrit això:
http://elradardesarria.blogspot.com/2012/01/sha-acabat-la-festa.html