diumenge, 29 de gener del 2012

corrupció acceptable

Sempre s'ha dit que els països mediterranis som països essencialment corruptes o corruptibles. Sembla com si en els nostres gens hi ha una malformació, deformació per altres, o senzillament formació diferent, respecte a com s'han de fer les coses.
Jo, que abans que cap altre cosa em considero mediterrani fins al moll de l'os, em revolto constatant que aquella afirmació es, desafortunadament, massa certa.
Tot just fa quatre dies, s'acaba de tancar un dels episodis mes sòrdids dels darrers temps.
Els srs. Camps i Costa han estat declarats no culpables, en cap cas s'ha dit innocents, curiós detall, per un jurat popular 5 vots a 4, curiosament una proporció similar a la que els Valencians donen al PP. Tothom em pogut escoltar les gravacions on es feia explícitament menció dels obsequis que uns fan als altres i fins i tot es cita, no tan explícitament, a canvi de que.
La Sra. Barberà afirma que rebre un bolso de LV com a regal es "normal", el sr. Feijoó diu que "tots" els polítics reben regals. Però això no es una malaltia del PP, no ens equivoquéssim pas, tots els partits del estat i del nostre país Catalunya, pateixen la mateixa malaltia. Sinó que algú m'expliqui perquè tothom calla i ningú remena el passat dels altres. Com es que ningú protesta quan al Millet (a aquest personatge no li puc posar sr. davant) ningú no gosa jutjar lo.
Com que tothom ho fa.......
Quantes vegades no he sentit aquesta frase per justificar les malifetes que un ha comès.
Quan un polític acusa a un altre la resposta habitual es qui son aquests per criticar el que jo he fet quan ells abans......, doble crim doncs han fet quelcom irregular i a mes no han descobert el que els altres han fet abans i ells ho sabien.
A  Alemanya el president del país ha tingut que demanar perdó públicament per un problema de 35.000 €, al Regne Unit hi va haver un escàndol majúscul quan es va descobrir el mal us d'unes despeses en un seguit de parlamentaris.
A Itàlia, en canvi, els parlamentaris son un cau de privilegis i corrupteles, ja no parlo dels Grecs i nosaltres, els Catalans i els Espanyols sembla que som de la mateixa pasta.
Crec que hem d'aprofitar ara que netegem tanta merda, hauríem de netejar a fons i sobretot hauríem d'educar als fills en uns altres valors, mes ètics i menys "passotas".