dimecres, 18 d’abril del 2012

el rei dels espanyols (2)

"Únicamente yo debo responder ante Dios por nuestro ejercicio de la autoridad que él me ha conferido. A mí me corresponde decidir cómo ha de gobernarse nuestra nación, como debo regir a mis súbditos y, por encima de todo, cómo tendría que establecerse la Iglesia bajo el gobierno de la ley. Esto son derechos divinos de los reyes, dispuestos por el Todopoderoso. El súbdito no es quién para cuestionar la prerrogativa real...."
La frase pertany al home de la foto, Carlos I d'Anglaterra però em sembla que la podrien signar tots els reis, els morts i els encara vius.
Tots ells parteixen de la mateixa base: que Déu es qui els ha posat al tro.
Suposant que el rei dels Espanyols tingués ètica i reconegués allò que ell mateix ha preconitzat recentment, nomes podria abdicar i tornar a Lisboa, Roma o Bostwana.
Jo, em temo que no passarà res i tothom hi passarà de puntetes.
La pena es que això arreglaria una persona però no el càrrec perquè el seu fill ja s'hi veu i ningú li ho impedirà, pena perduda.
Algú hauria de valorar quin mal està fent aquest home al país i de rebot a Catalunya. Tan de mal que fins i tot la peronista Kirschner d'Argentina s'ha atrevit a aprofitar aquest moment de debilitat i de pèrdua d'imatge.