dissabte, 14 d’abril del 2012

El rei dels espanyols

Estic llegint un llibre sobre la guerra civil al Regne Unit al segle XVII, època en la que Cromwell i el Parlament s'imposen al rei Carles. En els anys de la guerra el rei s'entretenia amb grans festes i altres trivialitats mentre els seus soldats i conciutadans morien de fam i senzillament a la guerra.
Els Espanyols ara poden presumir de tenir un rei al mateix nivell ètic i moral que el seu homòleg britànic.
Un revisa les hemeroteques i no soc capaç de trobar un monarca que hagi fet res de bo per cap poble tret d'enriquir se amb la salut i vida dels seus ciutadans.
El Joan Carles I, president honorific de WWF (defensa de la biodiversitat i dels animals), després de proclamar a tots els mitjans que els ciutadans han de sacrificar se i treballar molt per sortir d'aquesta crisi, aquest home doncs va i se'n va a caçar elefants, un animal protegit i en risc d'extinció a Bostwana. Es el que diríem ser conseqüent amb els seus actes. Vosaltres feu el que podeu que jo faré el que vulgui. Sort encara que l'home s'ha trencat perquè així la gent ha pogut veure qui es el seu rei.
La foto a mes es edificant, tot i ser antiga, al veure un home presumint de fusell davant d'un elefant mort. Trobo que a la foto nomes hi manquen uns quants negres (en el sentit mes prosaic de la paraule) per fer ho mes "autèntic".
Es francesos ho varen entendre ja fa uns anys.......
Ara suposo que d'aquí uns dies, a las Cortes li tornaran a fer un homenatge.