diumenge, 22 d’abril del 2012

tenim un problema

Aquesta setmana varen publicar se als diaris unes fotos d'uns soldats Americans a Afganistan fent l'imbècil entre mig de cossos d'Afganesos.
Em vaig mirar la foto una bona estona i després vaig llegir l'article i per això després de llegir i mirar la foto llargament vaig pensar: tenim un problema! o dos...
El primer problema es aquest nano, nano per la cara i segurament per l'edat, però aquest nano també es un soldat, un home educat per matar i morir sense pensar.
La professionalització dels exercits fa que tots ells siguin voluntaris, lo que ja em sembla be per un costat però per l'altre fa que els qui s'hi apunten son literalment transformats en individus que confonen realitat i ficció. Son individus als qui han anul.lat la capacitat de raonar i actuar com a persones perquè el "bon soldat" es el qui senzillament obeeix ordres sense discutir ni sentir.
La conseqüència d'aquesta educació es aquesta foto. Individus que no saben distingir entre la ètica i la brutalitat, no saben respectar un esser humà encara que estigui mort.
Confonen enemics amb persones i els qui no son del seu país son enemics que cal matar i ja no son persones.
Si un individu entre 20 i 30 anys es educat d'aquesta manera en aquesta fase de la seva vida que creieu que seran si arriben als quaranta o cinquanta, si ja son desequilibrats amb 20 anys.
Homes i dones que disparen sense pensar, protegits per lleis prepotents, creguts de que son éssers superiors i que, quan tornen a casa passen en nomes unes hores de "Deus i senyors" a "parias" que es droguen i no son capaços de re insertar se en la societat.
Ull, no penseu que nomes son els Americans, aquest es un problema de tots perquè els de la foto podrien ser Anglesos, Francesos, de qualsevol país. 
El segon problema pot ser fins i tot pitjor. El secretari de defensa dels EEUU, el Leon Panetta ( no puc posar sr.), l'home va i per justificar la foto i va dir algunes joies com ara: "la guerra es així", "els joves es deixen portar i cometen estupideses". LLavors l'home es lamenta que els diaris publiquin aquestes fotos perquè "l'enemic fa servir les fotos per incitar a la violència i, com a resultat, s'han perdut vides".............
Si el secretari de "defensa" del país mes "important" del mon creu que la violència NO es culpa del que fan uns joves que es "deixen portar" sinó el diari que publica les fotos llavors tenim un altre problema.
Bé, no ens desanimem que demà es dilluns, i San Jordi!!
No oblideu ni la rosa ni el llibre.