dilluns, 14 de maig del 2012

caçadors

Ho vaig llegir a El País el passat dia 9 i em vaig quedar sobtat: "El PP tranquiliza a los cazadores: no se prohibirá la munición de plomo......."
El text segueix amb: "Medio Ambiente ignora el aviso de Sanidad sobre el riesgo de la carne de caza".
Personalment odio la caça, mai no he entès que una persona hagi de matar un animal o el que sigui per tal de passar ho be, segregar adrenalina o senzillament divertir se. Darrerament el tema de la caça ha estat molt als diaris perquè resulta que el cap dels veïns es patòs i caçador.
Conec un caçador de "peces" grans i un aficionat caçador d'ocells. No els he entès mai i no en tinc cap interès. Caçar per supervivència es el que fan els animals i té un sentit, caçar per plaer nomes ho fan els humans....
Però tornem a la notícia, resulta que ara s'ha de tranquil·litzar als caçadors, no passa res i podran seguir caçar amb bales de plom. No nomes maten animals sinó que, a mes, els qui mengin la caça poden acabar pitjor.
Allò de la "escopeta nacional" encara es plenament vigent en un grupuscle d'individus als qui la caça es símbol de superioritat i de status, superioritat que ve donada per la possessió d'un arma, allò que fa la diferència....
Espanya te molts problemes a sobre i el que la caça significa no es un problema menor.
Per cert, segons l'article, a Espanya es tiren mes de 200 milions de cartutxos l'any......unes 6.000 tones de plom.