diumenge, 6 de maig del 2012

Guardiola

Ahir va ser un dia de comiat per en Guardiola. Poques persones hi ha al nostre país amb el carisma i la capacitat de liderar que te Guardiola i gestió d'equips humans.
Em sembla que si es fes una enquesta valorant la capacitat d'en Guardiola en front dels polítics, aquests tindrien un problema greu.
Ahir en Guardiola va demostrar, un cop mes que ell fa les coses com ell creu, independentment del que els altres vulguin o pensin. Ell es honest amb si mateix, segona qualitat que pocs polítics poden oferir avui.
Ell marxa quan els seus resultats es mesuren per èxits que ningú ha assolit en les mes de cent anys de l'historia del club i ho ha fet sense insultar, aixecar la veu, entrar en picabaralles i sense valorar les individualitats per sobre del conjunt.
Molts li han criticat la seva sortida suposadament a destemps, "fugida quan les coses van malament"....
Els qui practiquem ioga sabem que quan fas una asana (postura) d'equilibri hi ha tres moments importants: concentració en el moment de preparació de la posició, concentració durant la posició d'equilibri fins a obtenir el màxim rendiment amb el mínim esforç i, sobretot, sortir de la posició en el moment que vols, controlant la sortida i evitant caure abans.
Això, traduït al llenguatge popular vol dir que un ha de saber mesurar les seves pròpies forces, no abusar d'elles i sobretot saber retirar se a temps abans no "caiguis". Una retirada en el moment adequat no es indigne, ans el contrari, el que no te sentit es seguir un projecte que ja ha caducat. Això, els nostres polítics tampoc ho han entès mai.
Finalment l'equip, el seu equip es tan important com ell mateix i tots ells saben interpretar la mateixa partitura i millorar la.
Com a persona nomes puc admirar la feina d'en Guardiola però es que com a professional encara l'admiro mes.
Tan de bo en Pep torni per liderar un nou projecte, a can Barça o on ell vulgui.