diumenge, 19 d’agost del 2012

el Sr Soria

Amb el Zapatero i els seus ministres, un creia que ja estàvem vacunats de tot però el Govern de l'Estat s'ha proposat millorar el nivell d'ineficàcia dels anteriors i el Sr Soria ha pujat el llistó molt amunt aquest cop, i això que de moment no parlo del ínclit Sr Cañete, ministre d'incendis.
El Sr Soria, com deia, ha descobert que si 57 milions de turistes venen a Espanya a passar les vacances es per algun motiu.
Que anar a passar les vacances a llocs on hi ha mosquits, on fa mes de 40º, llocs recòndits, com diu ell, no te sentit quan ho pot fer a Espanya, sense sortir del país.
Que això ho digui una persona del carrer pot, fins i tot, ser discutible, però en boca d'un ministre demostra el nivell.
Abans de començar m'agradaria preguntar li si parla cap llengua, tret del espanyol. Si la resposta es negativa ja tindrem la meitat de la solució al tema. Si fos dels pocs que si que parlen idiomes li preguntaria senzillament de quina marca es el seu vestit, les seves ulleres, les seves sabates, el seu rellotge i quins viatges ha fet al estranger recentment perquè si parlem d'autarquia i de consumir producte nacional dic jo que haurà de predicar amb l'exemple. Li recordaria que el seu cotxe oficial es un Audi i no un Seat per exemple.
Dit això anem per la substancia del seu comentari.
Viatjar no es nomes consumir, que també, viatjar es per davant de tot, com a mínim per a mi, i crec que per a molts, es obri els ulls a cultures diferents, a coneixements diferents, es com anar a l'escola en viu i en directe.
Per feina i sobretot per plaer he tingut la sort de poder viatjar a 61 països en tota la meva vida i encara es hora avui de que mai m'hagi penedit de cap viatge.
Aquesta setmana, tot xerrant amb un pescador del Delta de l'Ebre, l'home ens va comentar que el seu mon era el delta i que mai no n'havia sortit i que no tenia cap interès d'anar a cap altre lloc que no fos els seu delta. L'home, de fet ni tan sols ha anat mai a la platja, no li cal perquè ja veu el mar tots els dies de l'any. Per a mi això es plenament respectable però te moltes limitacions.
La meva vida ha estat viatjar i avui reconec que em manquen molts mes països dels que ja he pogut visitar. He pogut conèixer gent i compartir experiències tot i que els meus viatges han estat limitats sobretot en els temps.
Conèixer la cuina dels altres, els seus carrers, les seves ciutats, tot això dona molta mes formació de la que cap escola pot arribar mai a donar. Xerrar i compartir es vida i ni tan sols un llibre ho pot substituir. 
Sr. Soria, si us plau, ja no diré que admeti que es va equivocar en el seu comentari perquè aquí cap polític s'equivoca mai, senzillament calli i marxi a casa seva, ningú no el trobarem a faltar. Com diuen al seu país, vostè confon la "gimnasia amb la magnesia"......