dijous, 30 d’agost del 2012

Por la boca muere el pez

A Espanya la perd la boca. Aquesta actitud es una manera de viure i actuar que, suposo, ha marcat la manera de ser dels Espanyols.
Els Catalans som diferents, no diré mai pitjors o millors però si diferents.
Demà o un altre dia parlaré de com crec que som els Catalans, cosa difícil perquè es descriure's un mateix però avui parlo dels Espanyols.
Uns pocs exemples: Nuñez Feijoo, Cañete, Monago i Guerrero.
Que tenen tots ells en comú? que les seves paraules els traeixen.
No poden evitar utilitzar les ocasions per lluir però obliden o ignoren que les hemeroteques existeixen i, sobretot que els qui tenen davant no son, necessàriament, tan burros com ells.
Nuñez Feijoo, el president de la Generalitat Galega va i presumeix de que Galícia paga mentre Catalunya demana. Com pot ser que l'home sigui tan limitat que oblidi, per exemple, que València demana tants o mes diners que Catalunya, miopia, mala fe, tant se val. Tampoc recorda que els Catalans també paguen l'innecessari AVE a Galícia i que Galícia viu, en part gràcies a les aportacions que Catalunya hi fa. Per què aquest home no es preocupa de si mateix i del seu poble i treballa per ells deixant en pau l'enfrontament amb Catalunya. Imagino que la por a perdre les eleccions deu ser un element decisori, no oblidem que la Catalanofòbia es una eina poderosa.
Cañete, el segon de la llista, ministre del PP, davant d'unes actuacions mes que dubtoses en els incendis que hi ha hagut a tot el estat, lo únic que ha sabut dir o fer es acusar a totes les autonomies de no fer ho be i ell? ell tot be, cap error, això s'en diu autocomplaença o incompetència o les dues coses juntes. En qualsevol cas ell, als incendis no hi va pas, per què i si s'embruta la corbata.
Monago es l'extremeny amb la boca mes grossa i el cervell mes petit. Es, sens dubte, el home dels "collons" com diu ell, l'únic que, això si, ha reconegut que necessita els diners de Catalunya perquè diu que el pacte fiscal es insolidari i que seria dramàtic per Extremadura, es a dir que ell necessita els nostres diners perquè no en genera prou, això si, com es possible que els Catalans protestin per pagar un AVE cap a la frontera Extremenya, que burros que som els Catalans.
El darrer es el Guerrero: " me tengo por una persona jovial pero no soy un putero", si senyor, ser un fumeta, prendre drogues i anar de putes ara s'en diu  ser "jovial" i, a mes es presumeix del tema quan estas davant de la justícia per haver fet un frau mil.lionari a Andalusia.
Tots ells tenen un parell de coses en comú, menyspreen els altres, son gelosos de la intel·ligència dels altres, es creuen que tots son tan burros com ells i, en definitiva, nomes tenen les seves pròpies paraules, les seves pròpies mentides per alimentar el seu ego.
La majoria dels espanyols no tenen perquè ser així però, desafortunadament masses dels seus dirigents si que ho son.