dimarts, 14 d’agost del 2012

països de primera

Per anar a Botswana, com a la majoria de països fora d'Europa, el primer que un ha de notar es que s'ha d'anar primer a un país de primera. Des d'els països de segona com ara l'estat espanyol això no es possible.
Es curiós que l'estat espanyol, tantes vegades anomenat Àfrica del nord, mai ha mirat cap el sud, només el Marroc com a màxim els ha interessat imagino que per allò de la monarquia o perquè allà va començar el "alzamiento".
Bé doncs, com anava dient per anar a l'Àfrica subsahariana, es necessari primer anar a un país de primera, ja que allà si que saben que existeix l'Àfrica.
Així que a l'anada varem anar via Frankfurt i la tornada via Zuric, les dues formen part de l'aliança Star Alliance.
Lufthansa i Swiss, dues companyies de bandera, dues companyies modernes, amb aeroports no monopolístics com ara Zuric, Ginebra o Frankfurt, Berlín, Munich. Amb avions moderns, i aeroports modèlics en la seva operativa a pesar dels controls exhaustius.
Vaja, el mateix que al nostre estat o fins i tot al nostre país, Catalunya on la nostre companyia de bandera es Vueling i la segona Ryanair, ja està tot dit.
A mi tot això em fa molt de mal al cor perquè costa resignar te a ser part d'un equip de segona quan podríem, per mèrits propis, ser equip de primera.
Tampoc vull dir que ells siguin millors però es evident que ho han fet millor.
Pura enveja, no em resigno i lluitaré perquè Catalunya torni a ser un país de primera amb porta d'entrada al mon a través del Prat i del port de Barcelona.