dissabte, 18 d’agost del 2012

Lloret de mar

"Quien siembra vientos recoge tempestades"
La dita es vella i Castellana però crec que hi queda prou be en aquest cas.
Algú a Lloret i algú a la Generalitat s'esquinça les vestidures perquè un Alemany que,a mes viu i treballa allà, ha difós en un programa de TV on es parla de totes les coses "dolentes" que un pot fer a Lloret. 
Les veus institucionals han cridat al cel i fins i tot el CAC ha fet un escrit...........
Total els Alemanys no han fet ni cas del tema i, lo únic que els ha molestat es que sembla que Lloret no es un bon lloc per el seu jovent.
Si senyor, aquesta es la força dels nostres dirigents que han donat un cop a la taula i s'han aixafat el se propi dit.
El que aquell individu ha descrit de Lloret no es cap mentida, la prova ningú no l'ha demandat per falsedat o calumnia.
Els qui ara protesten son falsos com "duros de plata" perquè quan passegen per els carrers de Lloret deuen mirar cap a l'altre costat i la Generalitat, la que permet aquests viatges organitzats de low cost i alt contingut d'alcohol ja els va be perquè hi deixen divises.
Hem d'anar amb molta cura perquè Catalunya no es converteixi en una destinació low cost de vacances on, amb pocs diners ho tens tot i no et fa falta seguir cap norma:
sexe fàcil, beguda barata, poques normes i els preus a rebentar. Si senyor, això es el que s'anomena pa per avui i fam per a demà però i a qui li importa si demà ja no ho seré jo????
Doncs a mi si que m'importa i em sap greu que a Lloret s'hagi fet mal bé un poble com quasi be tota la costa Catalana des de el Delta de l'Ebre fins a la frontera amb França.
Conteu quants pobles es conserven amb un aire mariner i de poble i quants s'han reconvertit en munions d'apartaments.
Les dues imatges son del mateix lloc i nomes estan separades per menys de 100 anys, una fotesa de temps però el suficient com per lamentar la primera en la segona.
Avui som a temps d'arreglar aquest desgavell? SI si realment fem allò que s'ha de fer. Nomes cal mirar països on saben cuidar el turisme i no tot es Suïssa o Itàlia o França, mireu el que fan a Namíbia o Botswana on el turisme es restringit, car i limitat en nombre.
Es pot resoldre, es clar, però s'ha de construir un nou model de negoci, basat en la qualitat i no la quantitat i això fa grinyolar masses estaments com perquè sigui de fàcil aplicació.
Per una Catalunya nova per els nostres fills!!!!