diumenge, 23 de gener del 2011

els tres tombs

Avui diumenge, a Sant Cugat hem celebrat els Tres Tombs, la celebració de San Antoni Abad, patró dels animals.
Nosaltres i hem anat amb la nostre gossa, la Fibi, una labrador retriever. Hem arribat just a temps de la benedicció que feia el capellà i ens hi hem acostat per allò de bo serà que ens beneeixin a la Fibi.
El capellà estava fent una glosa de les grans obres de Déu i, per variar, hi ha tingut que posar la seva pròpia interpretació dels fets de Déu quan ha dit que Déu va crear els animals per ajudar als homes!!!!!!
Es a dir que segons aquell home Déu va ser qui va crear l'esclavatge al crear uns éssers per a treballar per els altres.
Bé, segurament jo m'he alimentat d'altres fonts però tenia entès que Déu va crear el mon i en ells hi va posar en primera instància els animals i les plantes per conformar un mon ric i divers i després hi va afegir l'home (i la dona) i va ser quan la va cagar al donar massa poder al home, cosa per la qual no estava preparat.
No m'he esperat a rebre la benedicció d'aquell home i confio en que Déu no l'hagi sentit.
Després hem seguit la desfilada i ha estat força maca, amb molts de cavalls de tot tipus i, sobretot, m'han agradat els carros, alguns realment peces de museu, testimoni vivent d'una època no tan llunyana encara que sembli de fa mil anys.
Carros arrastrats per mules o cavalls de tir, quants nanos no saben el que es una mula...
Carros de boters, carros que duien els sacs de cereals, carros que permeten recordar oficis que ja no existeixen. Quan els he vist, per un moment he recordat que jo si que els he vist quan era petit........
Un s'ha de fer gran per recordar i per valorar els records.