dissabte, 1 de gener del 2011

esglèsies obertes

Vull començar l'any tal i com vaig tancar el passat. Pensant en positiu i demanant els canvis petits que ajuden a millorar la nostre vida.
Vull que el primer sigui molt senzill però molt valuós i ple de sentit.
Obriu les esglésies!!!!
En aquesta petita escapada de fi d'any he pogut comprovar, des afortunadament, que les esglésies estan tancades atenent únicament al criteri del rector de l'església i sembla que aquests senyors solen tenir un criteri de "propietat" de la Casa del Senyor que els ha tocat cuidar.
La Catedral de Santander, mitja tarda, entre setmana, tancada. Un fotògraf que s'estava fora prenent fotos ens comenta tot resignat: "sempre està tancada i només l'obren quan fan missa o quan volen????"
La Catedral d'Oviedo, mitja tarda, entre setmana, amb tots els pessebres muntats al davant de la porta principal, tot de gent pasejant per davant, tancada. Pregunto a un municipal que vigilava (?) i la seva resposta: "no ho sé".........
La Catedral de Barcelona, la darrera vegada que ho vàrem intentar ens varen dir que segons quina hora s'havia de pagar per entrar, i segons quines hores no es podia entrar ni pagant.
Si aquest es el criteri perquè la gent tingui fe, crec que van errats.
Una església es un lloc de recolliment per els qui creuen en Déu i aquest desig de recolliment no es una cosa que es regula a les hores de conveniència del sr. rector.
Si l'església o catedral vol ser regulada com un monument llavors que tingui tal consideració  i prou, si es per als fidels també, aquests han de poder entrar a qualsevol hora del dia i de la nit. Si senyor, de la nit també, així potser alguns hi podrien trobar aixopluc quan no tenen cobert que els protegeixi.
Que hi poden entrar a robar, si, però també es possible que sigui respectada si predica amb l'exemple. Sempre n'hi haurà de borinots però potser es pot ajudar a molt mes.
No m'agraden les esglésies tancades i menys quan tinc ganes d'entrar hi per poder estar una  estona tranquil amb mi mateix.
Una església oberta es molt mes que un recinte obert, es tota una declaració de principis i una questió de coherència amb la religió que es predica.
Imagineu nomes per un moment que demà Jesús tornes a estar entre nosaltres i per poder entrar a casa seva hagués de demanar permís.......
Si comencem l'any obrin les esglésies als qui creuen i als qui no creuen donaran exemple de generositat, altruisme i, de fet, nomes estaran deixant que els verdaders propietaris puguin fer us del que es seu qan ells vulguin.
Benvingut 2011