dissabte, 29 de setembre del 2012

Polítics

Els Catalans hem demostrat (ens ha costat) que encara som vius.
Els Catalans hem demostrat (no costa gaire) que estem molt per davant dels nostres polítics en general.
Els Catalans estem demostrant a tot el mon (només estem al principi) que, com a las aventures d'Asterix, hi ha un poble irreductible, allà al racó de dalt a la dreta de la península Ibèrica, que ja no es vol deixar humiliar mes per els seus veïns.
Els Catalans mai no hem guanyat una guerra així que no creiem ni en la violència física ni en la verbal.
Els Catalans som, no obstant, tossuts com a mules i això fa que, segle amunt o avall, seguim lluitant per el que creiem.
Els Catalans però, també tenim característiques que no sumen sinó que resten.
Sens dubte la que mes mal ens fa es la qualitat dels polítics que hem tingut i tenim. Encara s'homenatge a un home, Rafael de Casanovas, que al 1714 va tenir una actitud mes que discutible vers el poble Català.
Hem tingut en Macià i en Companys i en Prat de la Riba però quants n'hem tingut que han renegat del propi país? Quants son verdaderament honorables en front dels molts mes que han permès el patiment, la corrupció, el sotmetiment...
Però aparquem el passat i pensem en el present i futur. Ara toca mirar endavant.
Ara estem en un moment important i possiblement força transcendent del nostre país i ens serà difícil gestionar els nostres moviments sols com a poble i aquí ve el motiu del meu post:
Tenim els polítics per gestionar aquest etapa?? Em temo que no però ara es l'hora de demostrar ho i tant de bo que m'hagi equivocat en la meva valoració.
De moment nomes un de sol ha estat capaç, de reaccionar amb valentia or resignació a una situació que ell no ha provocat ni segurament encara no desitjava. L'Artur Mas s'ha trobat al cap davant de tots nosaltres i corregint les seves pròpies paraules s'ha obligat a posar se al front de la cursa per tibar del "pelotón". Nomes ell sap fins quin punt ho ha fet obligat però, les circumstàncies l'han dut aquí i, de moment dona la cara i amb força correcció.
La resta? On son? els del PSC, cada dia han de llegir el diari abans d'obrir la boca per saber si van cap a la dreta o l'esquerra, si son federalistes o no, si volen el referèndum o no, si el PSOE els dona suport o no, si els seus propis afiliats estan d'acord o no. Qui es el seu cap: en Pérez Rubalcaba, avui partidari de no tocar la constitució i ahir de ser federalista?, la sra. Chacón, eterna "missing", persona que encara no ha obert la boca i senzillament espera el dia que tots els seus rivals hagin mort?, el Sr. Navarro, de qui encara no sabem que pensa de res i res no ha demostrat?. En definitiva lo únic que han sabut fer en aquests moments tan transcendents es abstenir se, la única opció dels qui no tenen opció. Com puc jo votar un partit que no sap si vol o no vol el dret a decidir per a nosaltres?????
Esquerra, sempre a remolc del seu passat però qui es el seu cap, quin es el contingut real del seu discurs, espero sentir lo.
Convergència, l'Artur i qui mes, el Pujol jr? el Pujol sr.?
Unió? en Duran va amb crosses, tota una imatge i una metàfora? Un altre al qui els fets han agafat amb el pas canviat i em sembla que no gosa dir el que realment pensa
PP, bé que us puc dir que no hagueu sentit ja. Por, abisme, cataclisme, tancs, constitució, tribunals. Imagino que, si per ells fos deixarien anar els tancs però no poden perquè Europa i els EEUU els miren amb lupa. Ja no podran amagar se amb vanes promeses i a mes han de mirar de salvar el país i el seu propi cul, així que bona papereta tenen.
ICV, el Sr. Herrera, eternament preocupat dels temes socials encara que sempre oblida que ell i els seus son els qui han arruïnat, juntament amb el PSC i Esquerra el país que ara ha de pidolar els diners malbaratats. El Sr. Herrera que sempre es mostra transcendent però que, em temo no té cap capacitat de dirigir un país, senzillament es un bon kumbayà.
Els altres, semblen mes la cicciolina catalana que verdaders candidats a dirigir un partit.
Qui ens pot dirigir si nomes els podem votar a ells perquè ells mateixos es neguen a canviar la llei per deixar que el poble votem llistes obertes.
Res no es impossible però la magnitud de l'empresa ens exigirà molt i molt de tots.
Tant de bó els nostres polítics estiguin a l'alçada del moment i no nomes juguin a parlar i dir frases grandiloqüents i buides de contingut com els darrers anys.
Sort Catalans!!