dijous, 24 de juny del 2010

el sr. feudal

Llegeixo a l'Expansión (curiós que no surti a La Vanguardia) que l'estat Espanyol i las CCAA com les anomenen, estan "estudiant" les grans fortunes, de caràcter opac, que son a Suïssa i les dades dels quals han estat donades per el Govern Francès. 
Ja està, no hi ha mes soroll perquè imagino que no es vol remenar la cosa mes del estrictament necessari, perquè podeu comptar qui hi ha en aquestes llistes, segur que cap de nosaltres.
Es a dir que si tens una gran fortuna, et demanen si us plau, si vols tornar aquest diners pagant una quantitat correcte, sempre negociada per ambdues parts i sense fer cap soroll ni publicitat, òbviament.
Si jo fes el mateix amb la meva empresa o la meva declaració de renda segur que l'inspector de torn em dirà: miri l'importaria que ens tornes ni que sigui una petita part del que no ha declarat, òbviament si us plau, sense cap penalització, queda ben entès, i seguirem siguen bons amics. Imagino que si o serà que no?
Per això parlo del sr. feudal perquè tot i que han passat segles d'aquell tipus d'estat, les coses no totes han canviat tant com això.
Abans, el sr. feudal tenia uns drets i unes prebendes que el servidor i/o els petits empresaris no tenien: dret de pernada seria el mes notori però tampoc pagaven impostos, tot i com ara i sempre amb la connivència dels regents, altrament dits polítics avui.
Es a dir que si torneu a veure Robin Hood penseu que nosaltres som una mica com aquells camperols tontos (sempre ho son) que fugen davant del sr ric i ruc que els esprem al màxim però amb la diferència que no tenim cap Robin Hood que ens ajudi.