dilluns, 4 d’octubre del 2010

Alguaire

Siguem clars Alguaire no te gaire sentit en l'època que estem per molt que sigui el primer aeroport català i estigui a les terres de Lleida.
Entenc que als Lleidatans els pugui agradar , interessar  i fins i tot sentir un munt d'orgull  per el fet  de tenir lo però  hi ha coses que es regeixen per criteris de lògica o  racionalitat econòmica i aquí es on cau la  cosa.
A Catalunya ja teníem aeroport  a Barcelona, Reus i Girona i  els dos darrers  difícilment seran mai rendibles i Barcelona lluita per aguantar  com a aeroport internacional davant  les actituds centralistes i obstruccionistes d'Aena. Així que m'agradaria veure quins son els estudis que justifiquen aquest nou  aeroport sinó son criteris estrictament  polítics, es a dir erràtics i no racionals.
Llegia l'entrevista a Antoni Villaró , directiu d'Otsuka ,  que ha reclamat  a tothom un vol directe a Tokio i ningú no li fa ni  cas, es a dir aquells que han  propiciat el  nou aeroport d'Alguaire. No es una demanda individual sinó l'oportunitat d'aportar negoci per Catalunya, en forma directe, ell parlava de portar la seu europea de l'empresa però també tots els japonesos que podrien venir sense fer escala a Europa.
El problema es que no podem tenir tot tipus d'infraestructures a cadascun dels pobles de Catalunya per molt que tots siguem iguals i tinguem els mateixos drets.