dimarts, 12 d’octubre del 2010

desfilada del 12 d'Octubre

Avui, com era festa he aprofitat per veure la desfilada del 12 d'Octubre. Hi tenia interès per poder comentar ho després.
Hi he trobat moltes coses força interessants.
En primer lloc l'homenatge a la "bandera", que es mes o menys com un si honoréssim una imatge religiosa. Ho sento cada cop m'agraden menys aquest trossos de roba que serveixen per justificar la mort de la gent. No parlo d'una en concret sinó de totes en general. ES curiós com aquest troç de roba pot fer que dues persones es barallin fins a matar per defensar el seu color!!!!
Després he seguit amb respecte l'homenatge als caiguts durant l'any. Altre cop la mort es present i tot un seguit de persones, majoritàriament dones eren "passejades" per lluïment dels espectadors que podien dir "veus que sacrificats que han donat marit o fill per no ben be quina causa. Curiós que en aquell grup hi havia gent de diferents nacionalitats amb lo que la cosa es mes difícil de justificar. Ah, i després han hagut d'esperar que el Sr. Joan Carles els hi doni el pesam... Llàstima que cap d'ells hagi dit realment el que el seu cor li devia suggerir respecte a lo de donar el fill o el marit a la Patria.
Després ja ha vingut la desfilada amb les seves peculiaritats.
Sens dubte el mes folklòric, els legionaris i el seu cabró als qui deixen pista lliure perquè puguin córrer per la Castellana. No els trauré cap mèrit com a soldats però no es anacrònic veure'ls desfilar com fa 80 anys. Si son una unitat moderna no haurien de correspondre a aquesta modernitat en lloc de quedar ancorats en un passat caspós?
Ja no dic del tricorni de la Guardia Civil o els encara mes peculiars Regulars de Ceuta, que son? marroquins, africans o espanyols???
Finalment la Guardia reial, un centenar de cavalls, canons de fira i centenars d'homes que només serveixen per desfilar davant del rei i els seus amics!!!! no estem en període de crisi? No fora millor destinar aquest recursos a algun altre cosa mes profitosa.
Després he vist tot de vehicles que, crec no han de servir gaire be per res, com a mínim a casa nostre amb lo que tampoc entenc perquè ho tenim. Si son per emergències i catàstrofes no fora millor tenir altre tips de vehicles en lloc de tancs??
Finalment un darrer comentari, en Joan Carles està malalt, força malalt en la meva humil opinió per el que trasllueix a la tele. HI ha cap problema a dir ho i fer el que s'hagi de fer o l'hem d'aguantar fins al darrer dia com l'anterior cap d'estat, que no es podia morir mai??
Com a persona crec que es mereix plegar i viure en pau els darrers dies i els altres ja parlarem si fa falta que el fill segueixi o senzillament ho deixem córrer.
Ha acabat la desfilada i no he tret gaire be res de positiu, serà que em faig gran.