dijous, 26 de maig del 2011

45 díes

Parlar d'acomiadament quan Telefónica proposa un ERE de 8.000 persones quan acaba d'anunciar un increment dels beneficis del ordre del 30% pot semblar indecent però jo, com molts milers de persones, formo part del que s'anomenen petites i mitjanes empreses i voldria explicar una cosa que no es diu però està ben present en el dia a dia de les petites i mitjanes empreses, aquelles que no compten per ningú vaja.
Si a la teva empresa, vols fer fora una persona perquè no funciona, no s'adapta als nous temps, o senzillament ja no encaixa, nomes la pots acomiadar si li pagues 45 dies per any treballat. Si una persona no vol treballar o un bon dia decideix no treballar, no la pots acomiadar sinó pagues els mateixos 45 dies. Si a mes has sigut tant burro que li has pagat un sou alt doncs pagaràs mes perquè pagaràs sobre el sou que rebia i si l'has tingut molts anys a l'empresa doncs ja ho saps, 45 dies per cada any.
Lo dels 20 dies no existeix en realitat perquè primer has de demostrar que la teva empresa perd diners o que els perdrà!!!!! Es a dir que si la teva empresa no perd però tampoc guanya tampoc et pots acollir als 20 dies.
Ah, per cert, has de dipositar els diners per avançat si vas a judici, així que la teva tresoreria patirà les conseqüències i com els bancs van com van, doncs així van les coses: 5 milions d'aturats. NO conec cap empresari que vulgui contractar a ningú perquè sap que mai no podrà treure'l si la cosa no va be. Millor contractar a través d'empreses de treball temporal o sobrecarregar els qui ja tens a l'empresa.
La cosa sona estúpida però aquesta imatge de que l'empresari es el qui s'embutxaca tots els diners es molt allunyada de la realitat dels petits i mitjans empresaris que en molts casos han de tancar perquè no poden fer front a les indemnitzacions dels qui vols fer fora.
A França, els nostres veïns, l'acomiadament son 12 dies per any treballat però en canvi tenen la mitat d'atur. Jo no se que preferiu però jo ho tinc molt clar.
Em sap greu però algú ho havia de dir....