dimecres, 18 de maig del 2011

quantitat

Tinc 5.000 amics de "face book", la pàgina ha estat visitada per 200.000 persones, el seu twitter hi ha 30.000 contactes, etc... Tot es me deix en funció de la quantitat, la quantitat es el número que escenifica si això funciona o no. Ningú no parla de qualitat, ningú no parla de si la cosa està be o no, si hi ha quantitat la resta està plenament justificat.
Aquesta setmana vaig tenir l'oportunitat d'escoltar una conferència donada per Laura Rosillo, una especialista en xarxes socials i el seu ús.
Primera conclusió, el nostre mon ja no es el que jo coneixía i em temo que aquell mon ja no tornarà.
Segona conclusió, les xarxes socials s'han convertit en EL MITJÀ, en majúscules, que regeix els usos i costums de tots nosaltres, i ho son tot i que les preguntes son moltes mes que les respostes en quan al que aquestes xarxes impliquen.
Tercera conclusió, per la feina hauré de apuntar me a Twitter.... 
Quarta conclusió, tot i que les xarxes socials estan canviant moltes coses, no han demostrat que puguin substituir, com a mínim de moment, els usos i costums que els menys joves hem utilitzat fins ara.
Altres apunts a títol personal:
- es confon qualitat amb quantitat
- em preocupa la substitució de la comunicació verbal per la comunicació via móvil o mail. 
- es confon internet amb gratuïtat i això es molt mes que un risc, es donar llum verda a la apropiació lliure de tot sigui no sigui teu.
No soc tan tonto com per negar les evidències i ja fa molts anys que vaig aprendre que un no pot nedar sempre contra corrent, has d'aprofitar la onada, pujar hi a sobre i guardar l'equilibri tan com puguis.
Així que anem a surfejar!!!!!