dimecres, 18 de novembre del 2009

nous negocis

Jo no he llegit però tinc entès que la llista Forbes inclou per primer cop un mafiós Mexicà en una posició superior a la de la majoria de dirigents Europeus i es queden tan amples.
Sembla clar que la nostre societat, de la ma dels mitjans de comunicació i altres "grups" de difícil denominació s'està fent una crosta cada cop més gruixuda que li permet acceptar coses senzillament inacceptables.
Només alguns exemples:
- la producció d'opi per països com ara Afganistán que son el nucli primigeni per un dels sectors industrials més importants del mon: la droga
- las anomenades "maquilas" o centres de treball esclavitzat si ho volem anomenar per el seu nom
- el segrest de persones o, tal i com ara es posa de moda; el segrest de vaixells per aparents "pirates", mers instruments d'una industria floreixen t i que no sabem quants pro homes amaga darrera.
- el tràfic d'armes, negoci bàsic que s'alimenta de la mort de milions de persones any rere any a qualsevol lloc del món, mentre no sigui a casa nostre.
Suposo que aquesta llista potser infinita.
En definitiva jo em resisteixo a pensar que la banalització del crim es, en si mateixa, una justificació.
Si puc, seguiré creient que nosaltres som, i en les nostres mans está que, poc a poc, recuperem el seny, si es que en algun moment l'hem tingut