divendres, 1 de gener del 2010

Galícia

Acabo de disfrutar d'un parell de dies a Galícia, mes concretament a Ourense, i encara mes concretament al Monestir de Santo Estevo.
Per qui no ho conegui us ho recomano, Ourense es una província poc coneguda perquè no es costera i sembla que la costa Galega te molta força. En canvi els boscos interiors, de castanyers majoritàriament, son increïbles, amb uns contrastos de colors que serien l'enveja d'una paleta de pintor.
Hem voltat per el "Cañon del Sil", molt maco i hem dormit al Parador de Santo Estevo, un antic monestir que val molt la pena.
Un parell de consells:
- Si us agrada voltar per Espanya, descobrireu llocs increïbles i la xarxa de Paradors, segons el lloc, son una molt bona opció quan l'edifici es un edifici històric.
- La cuina Galega val molt la pena
- Els Gallecs fan us del Gallec amb tota naturalitat i els castellanoparlants no ho troben desnaturalitzat com ara el Català
- Finalment, no us refieu de la guia Repsol a l'hora de trobar restaurant, en molts casos no tenen ni idea del que diuen. Exemple: el restaurant Soriano de Vigo, boníssim, amb un comentari que no s'ajusta en res a la realitat. Ens varen dir que els de la guia els hi demanen que enviin la carta i ni tan sols els visiten....
Si vosaltres sou dels qui us agrada ser aconsellats i us agrada menjar bé, busqueu un altre font d'informació mes fiable.
aixó si Galìcia val un i dos i tres viatges.