divendres, 16 d’abril del 2010

el constitucional

El tribunal ha arribat a la conclusió de que no poden arribar a cap conclusió per jutjar una "cosa" que prèviament havia estat aprovada per el Parlament Català i després ratificat per Las Corts Espanyoles.
Com a ciutadà ja no entenc que es plantegi a un grup de juristes que valorin el que la majoria del poble ha aprovat. Em sembla que aquest tribunal tenia que inhibir se de tal judici adduint que el poble, en la seva majoria, representada en el Parlament i Corts ja ho havia aprovat.
En segon lloc aquest mateix tribunal, honorant la màxima representació jurídica que ostenten hauria de dimitir en ple perquè la meitat dels seus membres ja fa dos anys que han perdut la titularitat del seu càrrec i per tant no estan qualificats per judicar ni aquest ni cap altre tema.
En tercer lloc, si després de redactar 5 ponències (tampoc se perquè ho han de fer) no han estat capaços d'arribar a una conclusió unànime, també haurien de dimitir per coherència jurídica, demostrant que aquest "equip" no està en condicions d'arribar a una conclusió viable i així donar pas a un nou equip de juristes amb un altre mentalitat.
En quart lloc haurien de dimitir perquè es evident, fins i tot per un invident ,que tots ells estan sota sospita donat que els seus criteris estan altament influenciats políticament i no es clar que jutgin com a jutges sinó com a representants d'una opció política. Si la justícia deixa de ser cega i comença a actuar parcialment ja no es justícia, es manipulació política.  
Finalment i per no fer la llista mes llarga, tots ells haurien de dimitir per respecte. El mateix respecte que tota la judicatura demana i ens exigeix quan gosem jutjar los a ells, cosa que aparentment nosaltres no podem fer.
Ho dic avui que aquests senyors encara no han arribat a cap conclusió després de quatre (4) anys de discussions.
Si demà arriben a una conclusió que jo no consideri justa, des d'aquí ho denunciaré tal i com faig ara, i no acceptaré que ningú m'exigeixi acatament a un ordre polític, ni que sigui  amb l' intermediació  d'un jutge. Crec que una decisió aprovada per majoria democràtica no s'ha de sotmetre a la manipulació política de cap partit.