dilluns, 12 d’abril del 2010

saloufest

Fest per avui, fam per demà. Crec que es el millor que es pot dir de l'ocurrència que han tingut els dirigents de Salou a l'hora de posar en marxa aquest tipus de turisme.
Sembla mentida que un país com el nostre, amb tanta història i suposada experiència en el mon del turisme, encara ho gestioni amb unes mires tan curtes. I mireu, si la cosa es limités a Salou, encara podríem dir allò tan castellà de "con su pan se lo coman" però el problema es que això projecta una imatge "equivocada" ( o potser ja no tan) del que es Catalunya i del que Catalunya pot oferir als qui vulguin viatjar i trobar llocs atractius i una oferta turística atraient.
Com a Català m'avergonyeixo del que representa aquest turisme basat en el consum massiu d'alcohol, "juerga" permament i evidentment cap mena de negoci generat per el País.
NO ho veureu pas això a la Costa Blava Francesa, a la Costa Amalfitana Italiana o a qualsevol lloc on tenen cura d'un patrimoni limitat i prefereixen menys turisme i de mes qualitat.
Potser em direu selectiu i us contestaré que si mil vegades.
Em fa pena veure poblacions que han perdut qualsevol mena d'identitat marinera per tal de convertir se en un marasme de botigues (que ara de passada es moren de gana) i baretos on nomes hi veus turistes de borratxera.
Tenim un País molt maco i si deixem que se'l carreguin els qui no els hi preocupa, demà tindrem un País erm de turistes i ells, els qui han fet el negoci ja seran a un altre lloc i a la fí no tindrem ni els bretols de turistes de borratxera.
No senyors, la Saloufest no ha estat cap bona idea per molts euros que hagi reportat avui.
Fest avui, fam demà. Ja ho he dit abans.