dilluns, 21 de març del 2011

nuclears si o no

"Només es parla de Santa Bàrbara quan trona". Criticar o defensar avui les nuclears no es vàlid ni correcte. Nomes es podrà començar aquesta discussió quan hagi acabat el problema de Fukushima i haguem respirat una mica de tranquil·litat.
El petroli es finit i altament contaminant, l'hidroelèctrica limitada als rius, la solar sembla que te enemics molt poderosos i, de moment es cara, l'eòlica no agrada als ecologistes tot i que això sembli un despropòsit....... 
Que es millor o millor dit que es menys dolent, jo no soc expert. Personalment crec que la solar i la eòlica m'agraden mes que les altres però no estic segur que elles dues puguin ser substitutives de la resta.
Crec que s'ha de trobar un cert equilibri entre unes i altres que permeti una transició del petroli (finit) fins a les que son infinites i molt mes netes.
Les nuclears, en la meva modesta opinió son vàlides si (aquest si es molt important), repeteixo si qui les gestiona es 100% ètic i responsable. El problema de les nuclears es posar les en mans de lladres o especuladors o irresponsables o mentiders, qualitats comuns com a mínim, en alguns dels dirigents d'algunes nuclears, com ara Vandellós, que ha estat condemnada a pagar grans multes per mentir, si senyor per metir i amagar informació.
El problema no es la nuclear en si sinó les persones. Es com deixar un banc en mans d'un lladre.....
Fukushima ha resistit el pitjor terratrèmol de l'historia de Japó i els efectes del tsunami i encara aguanta encara que amb molts de problemes. I res no està salvat. Dir que son perilloses es relatiu si ens atenim al que han hagut d'aguantar.
Mes perillós si cap es el comissari d'energia Outtinger de la UE, que parla d'apocalipsi i no te ni idea del que diu i a mes alarma a tot el mon. Aquest es el primer que haurien de defenestrar.
De moment crec que es necessari recordar a tothom que hi ha 180 persones que, voluntàriament, s'han responsabilitzat d'intentar salvar les centrals. Aquests no tenen nom però no hauríem d'oblidar que, en aquests moments ells estan allà dins.
Parlem de nuclears però parlem quan tot hagi passat.