dimarts, 22 de març del 2011

responsabilidad hipotecaria

El passat diumenge, el Sr. Arruñada, catedràtic de la UPF dictaminava al suplement Dinero de La Vanguardia que limitar la responsabilitat hipotecària seria un error.. Venint d'un catedràtic em preocupa com un article pot ser tan tendenciós en el sentit que el seu anàlisi nomes es basa en la posició del banc i en cap cas mira per el consumidor. No he trobat cap comentari sobre les clàusules abusives que impregnen la majoria dels contractes bancaris que, sigui dit de passada, no son discutibles. No he trobat cap comentari sobre el fet que quan el banc es queda el pis hipotecat per impagament ho fa per un valor netament inferior, tampoc discutible (el taxador el posa el banc) i això fa que l'hipotecat encara quedi mes enganxat que abans. NO he trobat cap comentari sobre les possibilitats reals que te un consumidor de negociar un clausulat i finalment cap comentari sobre el fet que el banc, abans de concedir la hipoteca no fes verdaderament un anàlisi curós de les possibilitats de retorn d'aquell crèdit. Potser avui no estaríem com estem tots plegats.
Quantes garanties ha d'aportar un consumidor per poder accedir a un crèdit. On comença el negoci i acaba la ètica, Tot si val Sr. Arruñada que arriba a justificar que "la responsabilidad ilimitada genera un compromiso más sólido y duradero, animando al deudora invertir en el inmueble"?. Ho lamento però em sembla molt que vostè ni te hipoteca ni ha parlat amb cap dels milers de persones que han estat executats. 
Ja li anticipo que jo no tinc cap hipoteca així que no soc afectat però això no treu que sàpiga reconèixer una injustícia. 
No tinc el gust de conèixer lo però lamento que un catedràtic de la UPF no tingui una visió mes amplia i menys partidista, tenint en compte que vostè es el qui educa els nostres fills.

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Per si vols llegir una visió una mica diferent sobre el mateix tema...
http://elradardesarria.blogspot.com/2011/03/consequencies-de-la-bombolla.html

jordir ha dit...

ja ho he fet i també he opinat...