dimecres, 10 de març del 2010

la nevada

No puc evitar parlar de la nevada, la nostre nevada.
En primer lloc ara tinc clar que si el conseller d'interior, el Saura ,es qui ens ha de treure de cap situació anòmala ja podem començar a buscar cap un altre costat i preguntar allò de "que hi ha algú mes ???".
Lo pitjor que li pot passar a una persona es no reconèixer els seus propis errors perquè vol dir que la propera vegada farà el mateix... Diuen que reconèixer el error es el 50% de la solució però com el Saura pot anar a Mallorca, el mateix dia que ell sap que hi haurà una certa excepcionalitat, ja es una frivolitat que, de passada desacredita a tots els funcionaris que ara critiquen que els ciutadans no fessin cas de les suposades prevencions.
En segon lloc l'informació. Jo, que era dels qui buscava informació per saber com estaven els túnels de Vallvidrera, no vaig poder trobar CAP, repeteixo cap ens públic emetia informació sobre l'estat dels túnels, tots estaven bloquejats.
Ja no parlo dels Gironins, ni dels que es varen quedar bloquejats a les Rondes, ni dels NO presents Guardies Urbanos o Mossos que, senzillament, estaven "missing".
No soc dels qui pensen que Barcelona pot solucionar una tempesta com la del dilluns, costaria massa mantenir un operatiu per un cop cada 10 anys. La mateixa nevada, a la veïna Andorra, al cap de 1/2 hora ja havia recuperat la normalitat....
Però, entre el caos total i la plena normalitat hi hauria un cert punt d'equilibri.
M'explico:
-Tots els responsables, inclosos el Sr. Mora havien d'estar a lloc abans de començar i no despres.
-Si realment es pensava que havia de venir una forta nevada, un Comunicat Oficial que donés caire oficial perquè la gent pogués no anar a treballar sense tenir problemes a la feina, perquè no es portessin els nens a l'escola, haguessin evitat una bona part del caos circulatori. Si mes no ho haguessin pogut improvisar al mig dia, quan començava a ser obvi el que s'ens venia a sobre.
-Activar tots els recursos humans per tal de poder minimitzar el caos circulatori en lloc de desapareixer.
-Mantenir actiu tots els circuits informatius per canalitzar el fluxe de vehicles i gent cap a casa seva.
-Disposar, prèviament, d'un cert assessorament d'experts en la matèria perquè ningú ha nascut ensenyat.
-Rectificar quan un s'equivoca, que tots som humans!!! be menys el Saura
-Podríem seguir una bona estona, i es que jo nomes utilitzo la lògica. Ara imagineu un que conegui del tema.....
Això si tota la culpa era dels ciutadans per no haver fet allò que el Govern no va saber fer abans, Visca Catalunya!!!