dissabte, 6 de març del 2010

robatori a Barcelona

Un home gran va a una oficina de La Caixa per treure diners i actualitzar les seves llibretes d'estalvi. Fa la seva cua, li donen els diners en un sobre que es guarda la butxaca de l'abric. S'en torna a casa i a l'entrada de la porteria dos homes entren amb ell, van fins l'ascensor i llavors un d'ells l'agafa per darrera mentre l'altre li treu directament els diners de la butxaca i marxen. Un minut, no mes i tot s'acabat, l'home es queda entre espantat i emprenyat a l'ascensor de casa seva i els dos homes han fugit amb els diners i las llibretes.
Gràcies a Déu no ha pres mal i tot queda nomes en un ensurt.
El que aquest home no va veure en aquell moment es que, mentre feia cua, una persona dels que feien cua a l'oficina de La Caixa estava triant a qui havien d'atracar, el va veure i es va fixar que treia diners i els guardava a la butxaca, després va avisar, segurament per móvil a companys que eren fora i als que informa de que un home gran, vestit tal i tal ha guardat els diners en un sobre a la butxaca dreta de fora.
A partir d'aquest moment, l'identifiquen, el segueixen fins a casa i un cop dins de l'escala  nomes han de posar la ma a la butxaca i agafar els diners.
un cop feta la denúncia t'expliquen  que son grups organitzats, el que està dins l'oficina es el que no està fitxat per la policia per no ser identificat per las càmeres de seguretat, solen ser grups de 4 o 5 persones i normalment atraquen gent gran, mes indefensa o, imagino que gent als qui veuen treure una quantitat de diners atraient. Per cert no tenen cap mala pita especial, van vestits com qualsevol jove i per tant no produeixen sospita.
Els Mossos els tenen identificats, saben qui son i normalment els solen agafar, el que ja no et diuen es el que fa la justicia amb ells.
No em va passar a mi però si a un familiar i només ho explico perquè si aneu a una oficina bancaria a treure diners, aneu amb compte, ells, aquells a qui fer mal o robar no els preocupa, estan a l'aguait i us poden donar un bon ensurt.